Pooltillbehör – Poolbelysning

Flytande poolbelysning

Flytande poolbelysning har blivit ett utmärkt alternativ när man kollar på sätt att dekorera din pool. De finns tillgängliga i många olika färger och utseenden så att du kan hitta just den som passar din smak och budget. Denna stil av belysning är inte bara ett fantastiskt sätt att hålla området upplyst, men också fantastisk för att skapa den ultimata feststämningen. Du måste bestämma om du vill ha poolbelysning som dekorerar botten av poolen eller belysning som lyser i en direkt linje mot himlen.

Många glömmer att sätta in poolbelysning när de har installerat sin pool, eller så tror de att de är alltför komplicerade och dyra. Men flytande belysning kan lösa detta problem. De kan enkelt placeras ut efter att polen är byggd och du behöver ingen teknisk kunskap alls. Det finns två huvudtyper av poolbelysning att välja mellan, en med uppladdningsbara batterier och en med solceller.

Laddningsbar flytande poolbelysning

Laddningsbara flytande lampor drivs av batterier som behöver återvinnas på rätt sätt. Batterierna kommer att driva den flytande poolbelysningen i upp till bara fyra timmar vilket kan låta som en kort tid om du har många. När de tar slut så kommer de att behöva laddas upp igen vilket är enkelt. Dock så glömmer man ofta bort det tills det blir mörkt ute.

Uppladdningsbara lampor räcker för en pool på 10×20 m och kommer att ge en fantastisk omgivning av ljuseffekter. De kan även tas bort och användas i andra områden av trädgården samt tas med på campingresor. Dessa typer av flytande poolbelysning är kostnadseffektiva, bärbara och lätta att använda i din swimmingpool, spa eller jacuzzi. När batterierna behöver laddas så fiskas dem upp ur poolen och laddas tills dess att de behövs igen.

Solcellsdriven flytande poolbelysning

Solcellsdrivna lampor i alla former är det mest kostnad- och energieffektiva alternativet som finns. Att ha dem i din swimmingpool är en utmärkt idé då de kan laddas hela dagen, då de får allt sitt batteriliv från solljus. Sedan kan belysningen lysa upp poolen under hela natten. Solenergin fångas av solcellerna på lyktorna, som laddar det interna batteriet som driver lyktorna. Det finns många olika stilar, former och färger tillgängliga för dessa flytande poolbelysningar.

Vare sig du gillar exotiskt färgade fiskar eller simpla ljus så kommer det att lysa upp din pool och omgivningen kommer att se fantastisk ut. Dessa sollampor kan bli flyttade väldigt enkelt och tillåter dig att använda belysningen i andra områden. När poolen inte används så kan sollamporna hjälpa dig att lysa upp din grill eller matplats. Om du har en solcellsdriven lampa så lyser inte denna upp mycket på egen hand, men om man har många solcellsdrivna ljus så lyser verkligen hela området upp.

Flytande lampor är den perfekta lösningen om du inte är tekniskt sinnad och inte vill ha vanliga, trådbundna, elektriska lampor i närheten av poolen. Du kan köpa dem, ladda dem och ha dem i vattnet inom några timmar, det försäkrar att alla kan se vad de gör. Lamporna kommer att ge säkerhet som annars saknas runt poolen och försäkrar att alla har en trevlig stund.