Poolljus som passar Din pool

En underbar källa till både motion och nöje är simning. Njuta en dag med solsken medan du kopplar av med din familj runt poolen är en favorit sen en lång tid tillbaka för många. Och om du försöker att åstadkomma en snabbare varvtid eller behärska en särskild stil, så har simning för motion många hälsosamma fördelar också. Om du också råka njuta av att simma på natten, finns det många olika typer av poolbelysningar som finns på marknaden idag som ger god belysning. Genom att veta skillnaden mellan dem alla, kommer du att kunna investera i rätt typ av poolljus för att tillgodose dina behov.

Varianter av lampor för belysning av din pool

Beroende på den specifika utformningen av din markpool, finns det normalt flera alkover inbyggda i din poolstruktur som är tänkt att rymma poolbelysning. Glödlampor som har en stark ljusstråle är nödvändig i en väl upplyst pool. Ett förslag för glödlampor som poolljus är generellt hundra watt. Detta är en vanlig effektnivå att använda eftersom det ger en lysande belysning i en pool. En tolv volts transformator används vanligen i markpooler.

välj rätt poolljus för nattsim

För fristående pooler, skiljer sig alternativen för belysning och strukturerna är olika. Det finns flera alternativ för fristående pooler, den första är väggbelysning. Väggbelysning används inte alltför ofta och detta är tack vare de senaste tekniska framstegen. Trots detta så fungerar lamporna bra ändå och installationen kan vara lite knepig eftersom beslutet att installera denna typ av belysning inte bara är permanent, utan kan förstöra en pool om det inte görs på rätt sätt. Hål måste skäras i både poolen och ledningar för att tillgodose ljuset. Om hålen inte mäts noggrant och sedan förseglas ordentligt, kan poolen läcka och kan visa sig vara värdelösa över tiden.

Galgar och fiberoptik är två typer av poolbelysning som installeras på den övre delen av poolen. Genom att avlägsna ett segment från det övre räcket, kommer en upphängd hängare av ljus att installeras. Känd som en J-krok, denna hängare döljs när den övre avsatsen sätts tillbaka på plats. Lamporna kommer att hänga under ytan av vattnet medan den elektriska kabeln och transformator är anlagda utanför poolen. Fiberoptik är installerad på samma sätt som en J-krok då kablarna själva är placerade under det övre räcket på fristående pooler.

Det finns två typer av belysning för pooler som passar både för markpooler och för fristående. Dessa kallas däckbelysning och floaters. Däckbelysning (även kallad pole lampor) är placerade ifrån poolen med ljuskällan riktad mot vattnet. Insekter som lockas av ljuset föses bort från simmare, vilket gör denna belysning till ett alternativ och en fördel för dem som är oroliga för att bli bitna när de simmar på natten. Pole lampor finns i antingen el eller solenergimodeller, vilket ger dig möjlighet att vara lite mer miljövänlig och samtidigt njuta av din fritidsaktivitet. Om du letar efter belysning som innebär att glödlampskällan sitter på insidan av din pool utan att vara fixerad till en plats, tillgodoser floaters båda behoven. Lamporna flyter faktiskt på vattenytan, oavsett om det är en pool i marken eller fristående pool. Dessa finns även i antingen batteridrivna eller soldrivna sorter och i en bokstavlig regnbåge av färger.