Poolbelysning – Olika typer av belysning

poolbelysing - led lampor till poolen

Om du har gått och simmat på natten så vet du att ljus i poolen är ett måste. Om du har barn så måste du uppenbart ha ljus i poolen. Utöver detta så är det viktigt att komma ihåg att pool ljus alltid hjälper ens humör, när som helst, var som helst.

Det finns många olika typer av poolbelysning att välja mellan. Det första du måste välja är hur du vill att ljuset ska skildras i din pool. Om du vill ha humörbelysning så bör du förmodligen inte välja i-poolbelysning. Om du vill använda din pool för att simma varv efter varv så vill du nog inte ha rogivande lampor eller lampor med fasta färger.

ledlampor till poolen

Det finns poolbelysning som används p.g.a. särskilda skäl samt poolbelysning som används för att strikt lysa upp din pool. Det finns många lampor för speciella ändamål att välja mellan. Amerlight-lampan är mycket populär. Även Amerquartz-belysningen finns och den håller länge. Du har även Hayward-belysning och inom den kategorin så finns det många olika typer av Hayward-belysning att välja mellan. Hayward-belysning är känt för deras effekt och de olika mönster som de har.

Du kan även välja mellan de många slimlites som finns tillgängliga. Dessa är omtyckta på grund av den smarta designen. Det betyder att slimlites fungerar bra om du har ont om utrymme att arbeta med när du försöker att lysa upp din pool. En annan liten lampa som finns tillgänglig är Spa Brite. Många personer gillar denna belysning om de har mindre pooler. Spa Brite-belysning avger inte mycket ljus men vissa personer uppskattar det.

Ett annat sätt att lysa upp pooler, utöver de många olika lamporna som finns, är de elektriska markterminalerna. De är väldigt säkra att använda. De har särskild eletriska behov men de passar bra för att lysa upp din swimmingpool. De blir mer populära för varje dag som går. De kan användas båda ovan och under vattnet. De kan därför användas för undervattensbelysning eller utomhusbelysning. Om du väljer den elektriska jordterminalen så är det enda du behöver tänka på utöver den att du måste skaffa en jordfelsbrytare om du inte har någon. Detta ser till att din elektriska markterminal inte vacklar eller orsakar elektriska problem.

Det är nu upp till dig. Du måste ta tag i dig själv och gå och hitta den perfekta belysningen för just din pool. Belysning är viktig eftersom du inte vill att några olyckor ska inträffa när man är vid din pool under mörka nätter. Det är alltid skönt att veta att det finns belysning när någon vill simma sent på natten. Var säker på att du vet vilken typ av atmosfär du vill att din pool ska ha och köp sedan lämpliga lampor som motsvarar den atmosfären. Samt, var uppmärksam på hus stor din pool är. Du vill inte ha en stor lampa som kommer at överglänsa poolen som du har.