Pool belysning – Förvandla din pool till ett nattparadis

Swimmingpoolbelysning – Njut av din pool dygnet runt!

Med det varma vädret kommer också förväntningarna inför det första pooldoppet. Med badsäsongen framför dig så vill du göra det mesta av din pool och njuta av det så mycket som du kan innan hösten kommer. Ett av de bästa sätten att få ut mer användning varje säsong är att göra den funktionsduglig och rolig på natten precis som på dagen. Med ett stort utbud av olika poolbelysningar att välja mellan så är det lätt att göra just detta. Från undervattenslyktor till flytande lyktor så finns det en mångfald av olika sorter och designer i en regnbåge av färger som tillåter dig att förvandla din pool till ett nattparadis.

För att förbereda din pool för natten så är det alltid en bra idé att börja med att lysa upp ditt pooldäck. Detta gör det lättare att navigera till och från din pool och kommer också att göra ditt poolområde säkrare för alla. Lyckligtvis kan du lägga till snygga och dekorativa ljus till ditt pooldäck. De behöver inte vara dyra och behöver inte förbruka mycket ström. Många återförsäljare av poolutrustning erbjuder däcklampor med solceller som kommer att lysa upp ditt poolområde utan att kräva någon elektricitet. Om din pool är inhägnad så kanske du överväger poolbelysning som du kan fästa på soldäck eller stängslet. På så sätt kommer din belysning att integreras i poolområdet.

Efter att du väl fått ditt pooldäck väl upplyst så är det dags för dig att ta itu med poolen själv. Att ha simbassängsbelysning direkt i poolen kommer att göra nattsimning enklare och säkrare och kan även förvandla din pool till en iögonfallande förundran. Även om du har en ovanmarkspool så finns det en mängd olika lampor som du kan använda för att bringa liv till din pool under natten. Till exempel så finns det poollampor som sätts ovan mark. Dessa installeras enkelt genom att sätta de på kanten av din pool. Resultatet blir att poolen lyser upp. Ovanjordslampor kan också ge stämningsbelysning, särskilt om du använder glödlampor med färglinser. Vissa ovanjordslampor har också en fontänenhet för att skapa ännu mer imponerande effekter.

Även om det finns poolbelysning som är designad specifikt för ovanmarkspooler, finns det också  många belysningsstilar och alternativ som kan användas för både ovan- och underjordspooler. Flytande swimmingpoolbelysning är en särskilt populär och ekonomisk form av belysning som kan användas i alla typer av pooler. Flytande poolbelysning är vanligtvis driven av batterier eller solenergi och kan ge din pool spännande atmosfär och ljus. Flytande ljus finns med platt, rund, design samt även i stilfull lyktdesign. Med ett helt spektrum av färger att välja mellan så kan du enkelt använda flytande belysning för att transformera din pool till ett nattskådespel.

Undervattenslampor tillför också ett utmärkt sätt att göra varje simtur en minnesvärd upplevelse. Undervattensbelysning är särskilt bra för fester då de skapar dramatiska dansmönster av färgglada ljus på botten och på väggarna i din pool. Detta gör att hela din pool blir fylld av färger och ljus. Några undervattenslampor kommer med en flytande fontän som tillhandahåller färgskiftande vattenfall samt en färgglad kalejdoskopseffekt under vattnet. Ofta kommer dessa lampor med flera olika lägen och inställningar så att du kan justera hur ljuset från lamporna ser ut. Detta gör att den passar in i den sinnesstämning eller atmosfär du vill ha.

När du letar efter pool belysning som ska förvandla din pool till ett nattparadis så är det alltid viktigt att överväga kvalité och prestanda så att du får det bästa övergripande resultatet till det bästa värdet. För att känna dig trygg med ditt köp så är det ofta en bra idé att använda högt respekterade och betrodda varumärken som att ett etablerat och starkt rykte på marknaden. Hayward t.ex. är en av de mest kända och respekterade tillverkarna i pooltillbehörsbranchen. Haywards poollampor finns tillgängliga i flera olika modeller och designers och är kända för sin förstklassiga kvalitet. Utbudet av Hayward-lampor som finns tillgängligt hos många poolutrustningsåterförsäljare inkluderar ovanmarks-, nisch- och flytande LED-lampor.

Oavsett om du väljer att skaffa Hayward-poolbelysning eller belysning från någon annan betrodd tillverkare så kan du ändå skapa några riktigt imponerande ljuseffekter för just din swimmingpool. Medan ljusstark belysning gör ditt däck och din pool säkrare och gör nattsimning enklare så finns det även mycket mer du kan göra med de tillgängliga belysningsalternativen. Med hjälp av simbassängsbelysningar som ger olika färger och dramatiska effekter så kan du lätt ta din pool ut ifrån mörkret och omvandla den till ett bländande nattetidsparadis som kommer bli traktens samtalsämne.